Umiyy Kamarul
Y
Dalam proses mengedit :)

HOME ABOUT STUFF LINKS FOLLOW DASHBOARD

Annyeong! I Umiy :) nice to meet you here. Im 14teen here. <3







© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Image from ??. Do tell me if I do not credit yours.
Friday, 1 February 2013 | 0 peterpan(s)

1 Februari 2013

Ya Allah, rajinnya aku harinih. Padahal homework bertimbun kt mejja tuhh. kihkih >_< . otw nak buat satgi. Rasa macam excited dah bulan dua nih. Maklumlahh newbie lagi lakann? Mane reti sngat. Tutorial ni pun cuba cuba buat dulu. Kadang2 takmenjadi. geram rasenyee. Saihh! *ada gayee* Pehh! HAHA. Tutorial ni memang sebijik berbijik bijik la. Same la dengan ana punya blockquote. Time dulu-dulu xreti mende ni sume. Pastu belajar belajar. And now i know what is that! Yeahh! Sepp! :') *Bangge dohh* Mesti korang suka main menda ni kann? Comel. Ana pun suka gak. kehhkehh :''3 

Scroll down yee?? :')


1. Log in --> Dashboard --> Template


2. Cari code nihh


post blockquote OR blockquote

3. Kalau korang dah ada code yg lama dan ingin tukar yg ni. Korang copy and paste code bawah ni..Korang tukar la korang punya sendiri. Tapi kalau nak guna yg ni jugak pun boleh. DIPERSILAKAN....



blockquote {

background: url(http://i1227.photobucket.com/albums/ee434/Faqihah_Husni/2j0lhs0_PINK.gif );
background-attachment:fixed;
border:2px solid #FF6699;;
border-right:10pt double #FF99CC;;
padding: 4px;
border-bottom-left-radius: 10px;border-top-left-radius: 10px;margin:1em 20px;
}
blockquote:hover {
background:url (http://3.bp.blogspot.com/-kuLtTBMC-Dc/TmjC2Tq0MhI/AAAAAAAAA5c/E3xTcqlkyp0/s320/bgchocolate2.jpg);
background-attachment:fixed;
border:1px dashed #FF00FF;;
border-left:10pt double #FF00CC;;
-webkit-transition: 1s;
-moz-box-shadow: 0 0 10px #8D38C9 ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #FFCCFF;}
}




Ungu : Anda boleh cari (url gamba anda) ikut sesuka hati. paling comel tu ok la.
Merah : Ikut lebar border. Pandai pandai adjust la ye.Oren : Warna border. boleh cari kat sini.
Hijau: Warna shadow. boleh cari kat sini jugak. Kalau nak tgok kat tmpat lain pun bolehh
Lime: Ketebalan shadow kome. Ikut suka lee.. Nak besoo mane pun boleh. :'3
4. Save

Selamat mencuba. Harap-harap menjadi le kome ye? :')

Salam buatmu :') I'm sorry jika buruk. Lainkali saya update lain ehh? Thnks. :'3